Lees de tekst en maak de vraag
   
0
0
 

   
Zebra

Zebra’s zijn familie van de paarden en ezels. Deze familie heet eenhoevige.
Van deze familie is de Zebra nog het enige wilde dier. Vroeger hebben ze wel geprobeerd om Zebra’s tam te maken zodat je ze net als een paard kon gebruiken. Ze zijn erg vriendelijk maar als ze iets moeten, zijn ze erg agressief en eigenwijs. Ook zijn de zebra’s kleiner en niet sterk genoeg om een kar te trekken of om op te rijden. De zebra leeft in het wild in Afrika.
Het is een planteneter (herbivoor); hij eet hoog gras, maar ook blaadjes. Hij eet de hele dag door. In de regentijd is er genoeg gras, maar als het erg droog is, moeten ze soms grote afstanden lopen om te eten. De zebra drinkt 1 of 2 keer per dag, maar kan ook 2 dagen zonder drinken. Zebra’s leven altijd in een groep en zijn daarom kuddedieren. Eén groep bestaat vaak uit zo'n 6 merries met veulentjes en een paar hengsten.
 
Bij welke familie hoort de zebra?
paarden
tweepotige
eenhoevige
Wil je je scores bijhouden maak dan een leerling account aan.